divendres, 12 de desembre del 2014

Recomani’ns un llibre!



Veronica Fajardo ha dedicat part del seu temps a passejar per les llibreries del barri i ha escrit tres fantàstics posts amb les recomanacions que ens fan els nostres llibreters per a aquest Nadal. Gaudiu del primer:

Un llibre és sempre un bon regal. I Nadal no n’és l’excepció. Però no és gaire fàcil triar el llibre adequat d’entre els centenars de títols que emplenen les prestatgeries d’una llibreria. Aleshores, s’ha d’escoltar els experts que sempre tenen coses interessants a dir.
Hem fet una ruta per algunes de les llibreries del barri i aquest n’és el resultat.
A +Bernat (c/ Buenos Aires, 6) ens va rebre la Montse Serrano, llibretera i magnifica lectora. Li vam plantejar la nostra proposta, que ens recomanés un llibre per al nostre bloc, i ens va dir: “Només puc recomanar-ne un?”. “I tant que no! Poden ser varis”, li vam contestar. Aquestes son les seves eleccions:
  • El club de la escalera, Sergio Vila-Sanjuán (Plataforma Editorial, 2014). És una obra de teatre, un diàleg entre dos personatges que es troben anys després d’haver acabat l’escola. L’un acusa l’altre d’haver-li fet bullying; l’altre no tenia ni idea que li’n havia fet. Una mirada original sobre un tema molt antic però per al quan ara tenim una nova paraula: bullying. “És un llibre per als adults, però penso que també el poden llegir els nens. De fet, hauria de ser de lectura obligatòria”, diu la Montse.
  • Las siete cajas, Dory Sontheimer (Circe, 2014). Aquest és un llibre de no ficció. En morir la seva mare, Dory Sontheimer obre l’armari i troba set caixes. Cada caixa porta documents, fotografies, cartes, diaris, que li expliquen qui és ella, qui era la seva mare, qui eren els seus avis... I així, la Dory s’assabenta del seus avantpassats jueus, de la seva història durant la segona guerra mundial, dels seus orígens (dels quals la seva mare mai li’n va parlar). “És una veïna del barri”, diu la Montse, i afegeix que aquest llibre va impressionar-la molt.
Estigueu al dia de la programació cultural de +Bernat a: 
http://www.libreriamasbernat.com


Post escrit per Verónica Fajardo



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada